• Jadranka Dolovčak

Jadranka Dolovčak

Jadranka Dolovčak

Rođena sam u Zagrebu 1952. godine.  Pohađala sam osnovnu školu August Šenoa i IX gimnaziju, te diplomirala na Ekonomskom fakultetu 1976. godine. Profesija koja je bila vezana uz računovodstvo, financije, reviziju i kontroling, pravi je kontrast akvnostima u slobodno vrijeme, slikanju.

Ljubav prema likovnoj umjetnosti ispunjavala je moje slobodno vrijeme od mladosti. Prvi likovni radovi su nastali 80-tih godina kad sam prvi put pohađala tečaj akvarela u organizaciji poduzeća „Končar“. Slijedeći svoju želju za likovnim stvaranjem, 90-tih godina sam pohađala tečaj akvarela u sklopu Pučkog otvorenog učilišta u Vukovarskoj 68. Od 2005. godine u Centru za likovni odgoj grada Zagreba, Rokov perivoj 4. nastaju moji prvi radovi sa uljem na platnu.

Još i danas pohađam satove pod vodstvom magistre likovne umjetnosti Yessy Su Baek.

Prve izložbe vezane su uz Centar na Rokovom perivoju. Uz podršku profesorice Nele Gruden oslobodila sam se bojazni da svoje radove pokažem u javnosti.

Od 2010. godine bila sam član Grupe 69, te sam sudjelovala na zajedničkim izložbama (Zagreb, Cres, Lovran, Sunja, Karlovac i drugdje).

Većinu svojih radova pokazala sam na izložbi, koju je organizirala Volksbank, Hrvatska, u svojim prostorijama u Račkoga 6. Drugu samostalnu izložbu imala sam u Galeriji „Ruža“ u Gundulićevoj ulici 2011. godine.