• Maja Pavlović

Maja Pavlović

Maja Pavlović

Rođena je 1955. godine u Zagrebu, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje.  Kao devetnaestogodišnjakinja se zaposlila, a tijekom daljnjih godina stjecala nova znanja i vještine i postajala bogatija izvana i iznutra :). Postala je i supruga i majka.

Talent i ljubav za vizualne umjetnosti nosi u sebi od najranije mladosti, ali tek od 2006. godine, uz umjetničku fotografiju, počinje se intenzivnije baviti slikarstvom.

Pod stručnim vodstvom, uči i stvara najprije uz slikara Dražena-Josipa Pavića u njegovom ateljeu, a zatim u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, uz profesoricu Anu Tomljanović i – slikara Dubravka Lepeja. Crtačke tehnike usavršila je na likovnim radionicama akademskog slikara Zdravka Đereka.

2011. godine postaje aktivnim članom likovne udruge AMA ARTEM iz Zagreba, čiji je i današnji član i donedavna predsjednica Udruge.

Slikarske tehnike koje najviše koristi su akril i ulje na platnu, ali se voli izražavati i u pastelu na papiru ili kartonu. Na izlaganje svojih radova odlučila se tek 2010. godine, ali otada do danas sudjelovala je na mnogim skupnim i samostalnim, žiriranim i revijalnim izložbama, slobodnih ili zadanih tema, diljem Hrvatske (Zagreb, Prvić Šepurina, Samobor, Sisak, Daruvar, Popovača, Đurđevac, Krapina…), ali i izvan nje (Češka - Prag i Slovačka - Bratislava). Ipak, posebno je ponosna na one međunarodnog karaktera u Popovači, te Bratislavi, za koju su slike bile žirirane od struke.

Svoj doprinos društvu daje aktivnim sudjelovanjem u organizaciji događanja u svrhu očuvanja tradicije i promicanja naše kulturne baštine (npr.: jedriličarske regate tradicionalnim, latinskim, jedrima  "BURTIŽ" u Prvić Šepurini),  te sudjelovanjem na raznim likovnim kolonijama, od kojih su neke humanitarnog karaktera (TKON: za dječji vrtić Tkon; ZAGREB: "Srce velikih za pokret malih" - za Dječju bolnicu Srebrnjak, ZAGREB: "Jarunska duga" - za društvo distrofičara).


Kontakt

E-mail: majapvl@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/maja.pvl
Mobitel: +385 91 3822 300