• Vesna Šprljan

Vesna Šprljan

Rođena sam 1955.god. u Zagrebu imam završenu ekonomsku školu. Cijeli radni vijek provela sam na računovodstvenim i knjigovodstvenim poslovima. Želju za likovnim stvaralaštvom ispunila sam upisom na tečaj crtanja i slikanja u Otvorenom učilištu 2004 god. Profesorica nam je bila Petra Grozaj, kod koje sam nastavila odlaziti na satove slikanja u njezin atelje i tako sam usvajala osnove slikanja.

U proteklom razdoblju imala sam osam skupne izložbi u Zagrebu, Zaprešiću, te izlagala   u Knjižnicama grada Zagreba, Muzeju Matija Skurjeni i Galeriji  "Vršilnica" u Zaprešiću, te sudjelovala na kolonijama “Svibanjski susreti Paunovac” , “Susret” u Dubravi kraj Vrbovca i koloniji " Ljeto na Strossu“, likovna kolonija u Batomlju na otoku Krku i sudjelovala sam na Izložbi minijatura u Zaprešiću.

Od tehnika kojima se najviše bavim je akrilik a za motive volim pejzaže koji me uvijek privlače iz razloga što najviše volim boraviti u prirodi i najljepši dio mog života je planinarenje,  a sada u mirovini mogu imati vremena za izlazak sa svojim psima kada god se za to pokaže prilika i vremenski uvjeti to dozvoljavaju.

Od  2013. godine član sam Udruge Ama artem i pod sadašnjim vodstvom prof.Ane Tomljanović pronalazim nove ideje za radove, a naročito me veseli crtanje olovkom.