• Irena Mraz

Irena Mraz

Irena Mraz

Irena Sara Mraz, rođ. 1951. u Samoboru. Od 1952. živim u Zagrebu gdje sam završila Školu za upravu  i pravosuđe i odradila cijeli svoj radni vijek.  Godine 2003. odlazim u mirovinu te ured i  računalo zamjenjujem paletom i bojama. Fotografijom bilježim promjene oko sebe u prirodi. Slikom želim upoznati ljude o vrijednosti prirode koja nas okružuje. Od 2003/2004/2005. godine  likovnu naobrazbu stječem u Otvorenom učilištu pod vodstvom akademske sikarice prof. Petre Grozaj , “Artena”  te Likovnoj udruzi “Art session” sve kod akademske  slikarice prof. Petre Grozaj do 2010. godine. Tajnica sam likovne udruge Art Session.

U proteklom razdoblju imala sam osam samostalnih i tridesetak skupnih izložbi u Zagrebu, Zaprešiću i Samoboru. Izlagala sam u Galeriji LIKUM,  u Knjižnicama grada Zagreba, Muzeju Matija Skurjeni i Galeriji  "Vršilnica" u Zaprešiću, te sudjelovala na kolonijama “Svibanjski susreti Paunovac” , “Susret” u Dubravi kraj Vrbovca i koloniji " Ljeto na Strossu“. 

Četiri godine za redom  sudjelovala sam na Izložbi minijatura u Zaprešiću te na koloniji “Akvareli na skeli”. Na Cvijetnicu 2012. godine izložila je svoje slike u crkvi Sveta Mati Slobode. Sudjelovala  na izložbi slika u prigodi 50-godišnjice vjerskog časopisa „Marija“ u Splitu. Donirala sam svoje radove na likovnoj koloniji „Paunovac“,  Caritasovoj kući Vukomerec, Radio Mariji te Udruzi nezaposlenih žena „Kamenskog“.

Od proljeća 2013. godine volontiram i vodim dvije Likovne radionice umirovljenika Zaklade „Zajednički put“ Senior centar na Jarunu. Radionice pohađaju 22 slikarice i imali smo četiri skupne izložbe u KGZ i Kinu Evropa.